O nama

Priča o Smokvici počela je sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti najdraže mesto okupljanja njihovih prijatelja, porodica i svih onih koji biraju da što češće uživaju svim svojim čulima.

Obećanje na kom leži filozofija svih današnjih restorana dato je i pre nego što je prva Smokvica počela sa radom – sve ono što bude potpisano nazivom Smokvica nosiće pečat autentičnosti i zanatskog pristupa.

Misija je, takođe, bila poznata od samog početka- služiti najbolju hranu i piće, ništa manje od toga.

Danas, sa velikim brojem restorana Smokvica širom Beograda koji su u potpunosti prilagođeni sredini u kojoj se nalaze, namera četvorice prijatelja je uspela.

Stvoreni su topli, ušuškani, kreativni ambijenti provanslaskog stila, u kojima kutak za sebe nalaze ljudi različitih godina, profesija i potreba. Naši gosti su oni koji žele dobru kafu, limunadu sa svežom nanom i opuštanje u bašti, oni koji vole bogat, šaren i uzbudljiv doručak, oni koji su došli da rade dok sporo ispijaju čaj, ali i oni raspoloženi za ukusan obrok na koji ne mogu da naiđu ni na jednom drugom mestu.

Svaku od Smokvica pokreće entuzijazam da se bogata baština gastronomskih i estetskih iskustava što bolje prenese, jer velika je umetnost čoveku pružiti iskustvo za sva čula.

SMOKVICA CRAFT

Pravog zanatliju najbolje određuju stvaralački impuls i neprekidno traženje jedinstvenosti u izradi i izrazu.

 

Restorani:

Smokvica Molerova smeštena je u vračarskoj vili, udaljenoj samo par minuta od centra grada. Pridružite se lokalcima uz jutarnju kafu i novine ili provedite vaše zimsko prepodne uz čašu vina pored kamina. Smokvica je tu da vam pruži dobru hranu, prijatnu atmosferu i odličan izbor koktela koji će doprineti vašem doživljaju Beograda – grada koji ne spava.

Ul. Molerova 33, Vračar
+381 63 608 446

Smokvica Airport City je restoran prilagođen vašim obavezama i stilu života, koji nudi hranu isporučenu u najkraćem roku sa velikim izborom dnevnih specijaliteta.

Ul. Omladinskih brigada 90a, Novi Beograd
+381 69 44 64 054

Smokvica Kralja Petra nalazi se u srcu Beograda, ušuškana u prelepoj dorćolskoj ulici, nudeći odličan izbor kvalitetne hrane, brze usluge, najboljih koktela u gradu i opuštajuće atmosfere.

Ul. Kralja Petra 73, Dorćol
+381 69 44 64 056

Smokvica Jovanova vam osim ukusa za pamćenje i ambijenta za uživanje pruža priliku da se nađete u legendarnoj istorijskoj kući iz 1904. godine za koju je zaslužna prva žena arhitekta u Srbiji, Jelisaveta Načić.

Ul. Gospodar Jovanova 45a, Dorćol
+381 63 446 257

Smokvica Ada nalazi se na beogradskom jezeru, Adi Ciganliji, a svojim detaljima, umirujućim bojama i ukrasima čini da se osećate kao da ste daleko od grada.

Ada Ciganlija, Makiška strana, lokal 11, Čukarica
+381 69 44 64 031

Smokvica Rajićeva nalazi se u Šoping centru Rajićeva, u glavnoj beogradskoj pešačkoj zoni. Ovo moderno zdanje tržnog centra, uklopljeno je u arhitekturu Knez Mihailove ulice, poštujući istorijsko nasleđe lokacije. Smokvica je svoj autentični izraz pronašla u okviru složenog ambijenta u kom se nalazi, predstavljajući garant kvaliteta, najavu dobrog ukusa i prijatno provedenog vremena.

Šoping centar Rajićeva, ul. Kneza Mihaila 54, Stari Grad
+381 62 220 691

Smokvica Zemun Park u prijatnom i rustičnom ambijentu čeka sve one koji su raspoloženi da popiju kaficu ili piće, ali i one kojima se uživa u laganom, ukusnom i jedinstvenom obroku.

Zemun Park, Autoput za Novi Sad 124-126
+381 62 220 814

Smokvica Ketering
Smokvica Ketering
Smokvica Ketering
Smokvica Ketering
Smokvica Ketering
Smokvica Ketering