O nama

Sve je počelo sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti mesto za njihove prijatelje, porodicu i sve one koji uživaju svim svojim čulima…estete, gurmane i obične ljude.

Jedan dizajner enterijera, jedan inženjer, jedan kuvar i jedan ekonomista…miks Srbije, Meksika i Izraela…rekli bi kakva luda kombinacija!

Neko bi rekao dobra šala…Osmišljavali su to ušuškano mesto, razmenjivali sopstvena iskustva stečena u inostranstvu…uz mnogo smeha i po koju bocu vina jednostavno se zabavljali. Da bilo je to sjajno veče!

To veče ni jednu ideju nisu zapisali, ostale su negde u mislima. A na kraju večeri, njihova jedina briga bila je kako nazvati mesto. „Hajde da ga nazovemo Smokvica, po tom prelepom drvetu smokve u bašti!“-neko je predložio…

I tako je počelo…

 

Naša misija je služiti najbolju hranu i piće, šta jednostavnije od toga. Stvorili su prostor za decu i odrasle u kome mogu zajednoda funkcionišu i uživaju. Znamo da je prava umetnost imati dobar provod, zato se trudimo sa entuzijazmom da vam prenesemo naša gastronomska i estetska iskustva.

 

Lokacije:

Kralja Petra: U srcu Beograda, Smokvica Kralja Petra letnja terasa koja nudi odličan izbor kvalitetne hrane, brze usluge, najboljih koktela u gradu i opuštajuće atmosfere. Otvorena od 09h-00h svim danima u nedelji.

Airport City na Novom Beogradu: Smokvica Airport City je restoran koji nudi hranu kao iz bistroa sa velikim izborom dnevnih specijaliteta za sve sladokusce isporučene u najkraćem roku, kako biste mogli da ručate i nastavite sa svojim dnevnim obavezama. Otvorena je od 08h-20h.

Smokvica Ada: locirana na Adi Ciganliji, Smokvica Ada vam daje osećaj da ste daleko od grada. Ambijent je morski, sa pogledom na jezero i prostranom baštom sa ležaljkama na samoj plaži. Dođite na kafu pored jezera i prepustite se čarima prirode.

Smokvica Molerova: Smokvica Molerova je smeštena  u Vračarskoj vili, udaljenoj samo par minuta od centra grada. Pridružite se lokalcima uz jutarnju kafu i novine ili provedite vaše zimsko prepodne uz čašu vina pored kamina. Smokvica je tu da vam pruži dobru hranu, prijatnu atmosferu odličan izbor koktela koji će doprineti vašem doživljaju Beograda-grada koji ne spava.