Meni Smokvica Jovanova

Doručak

 

* Domaća jaja proizvedena na našoj farmi od kokoški iz slobodnog tova (free range). Kokoške se dohranjuju isključivo organskim žitaricama – speltom i kukuruzom.

Domaći muslidomaći musli (orasi, lešnici, suncokret, kandirano voće), puter, džem od šumskog voća, med, sveže voće i jogurt

390

Domaći muslidomaći musli (orasi, lešnici, suncokret, kandirano voće), puter, džem od šumskog voća, med, sveže voće i sojino mleko

450

Šakšuka3 domaća jaja* zapečena u pikantnom paradajz sosu sa feta sirom servirana sa “Franeze” hlebom

610

Country Style” doručak3 domaća jaja* (omlet, kajgana, jaja na oko, kuvana jaja), salata rukola, iceberg, čeri paradajz, feta sir, grčke masline, domaće slatko, puter, naš domaći hleb

 

660

Country Style” doručakdomaće prženice, salata rukola, iceberg, čeri paradajz, feta sir, grčke masline, domaće slatko, puter, naš domaći hleb

660

 

Predjela


Focaccia na drva

290

Supa od bundeve sa pohovanom mocarelom

350

Uštipci od tikvica – sa feta sirom, mentom, zaatar začinom na libanskom siru od jogurta

510

Rib eye tacos – grilovana starena rozbratna, korijander, feta sir, ukiseljeni crveni luk, „tomatillo salsa“

590

Prolećne rolnice – povrće marinirano u soja sosu, urolovano u tradicionalnom pirinčanom testu sa sweetchili sosom i wasabi majonezom

590

Burratasa sušenim čeri paradajzom i maslinovim uljem

790

Karpaćo od dimljenog ramsteka – sa parmezanom, rukolom i čeri paradajzom

950

Smokvica mezzeselekcija finih sireva sa ventricina kobasicom, njeguškom pršutom i “cotto” šunkom, serviranih sa mixom maslina, grožđem i orasima

1600

Salate


Kinoa salata sa grilovanom piletinom sa sočivom, celerom, brusnicom, orasima, sušenim čeri paradajzom i tahini dresingom

850

Caesar salatasa grilovanom piletinom i hrskavom pančetom

940

Burrata salata sa rukolom, čeri paradajzom, pinjolima, orasima i suvom brusnicom

990

Azijska tuna salata sa šargarepom, kelerabom i Som Tam dresingom

1250

Biftek salata sa pečurkama u wurzte sosu, grilovanim batat krompirom, baby spanaćem, rukolom, čeri paradajzom, feta sirom, balsamic kremom, ljubičastim lukom

1250

 

Glavna jela


Smokvica cheeseburger (100% beef) sa hrskavom pančetom, burger sosom, iceberg salatom, paradajzom, BBQ sosom, kiselim krastavčićima i pomfritom

750

Tagliatelle “Tartufo”sa pršutom i kremastim sosom od tarftufa sa rukolom i parmezanom

940

Vijetnamska piletinapileći batak pečen na ćumuru serviran sa hladnim pirinčanim nudlama, listićima iceberg salate, kikirikijem, lajmom i vijetnamskim kari sosom

920

Libanski pileći ražnjićimarinirani u jogurt sosu, grilovani i servirani na grilovanim tikvicama, patlidžanu i ljutim papričicama, sa labane sirom

920

Aromatična piletinana zapečenim njokama, sa rukolom, parmezanom, sušenim paradajzom i suvim grožđem

960

Pola pečenog piletau pikantnoj portugalskoj marinadi, sa pečenim krompirićima

1150

Losos Teriyaki – grilovani losos, glaziran u domaćem teriyaki sosu sa crnim i belim susamom, serviran na basmati pirinču sa mladim lukom i kikirikijem

1450

Tartar biftek ručno sečen i serviran sa vrganj i tartuf puterom i sa grilovanim seoskim hlebom

1250

7h Teletinarolovana teletina lagano pečena i servirana sa sosom od pečenja i pireom od krompira i karfiola

1450

 

Stekovi i stareni juneći odresci

Starenje mesa je proces u kom meso visi u prostorijama sa kontrolisanom temperaturom od 21 do 40 dana. Za vreme tog procesa, enzimi razbijaju tkivo u mišićima i meso gubi od 20-30% vode. Rezultat toga je da meso postaje dosta mekše, sa intenzivnijim ukusom zbog manjeg procenta vode.
Svi juneći odresci u našoj ponudi su posebno birani i stareni tradicionalnom metodom u Mesari Jokić.

Biftek (220g)

1600

New York Strip (220g)

1350

Rib Eye Steak (350g)

1650

T-Bone Steak

3200/kg

Prilog po želji gosta
(300rsd)

Grilovano povrće (iz naše peći na drva)

Domaćinski pire (iz naše peći na drva)

Prženi mladi krompirići

Grilovane pečurke sa wurtze sosom

Sos po želji gosta
(150rsd)

Dižon sos

Sos od šumskih pečuraka

Dodatna jela


Pomfrit sa umakom

260

Zelena salata sa senf-med dresingom

300

Salata od čeri paradajza, rukole, parmezana i maslinovog ulja

390

 

Pizza na drva

Neapolitan style

Pravljena sa „Caputo“ brašnom


Margherita – pelat, sveža mocarela, svež bosiljak, maslinovo ulje

690

Capricciosa – pelat, sveža mocarela, maslinovo ulje, „cotto“ šunka, pečurke, artičoke, masline, origano

790

Prosciutto crudo – pelat, sveža mocarela, maslinovo ulje, pršut, rukola, parmezan

1100

Bresaola – pelat, sveža mocarela, maslinovo ulje, italijanski goveđi pršut, rukola, parmezan

1250

Ventricina piccante – pelat, sveža mocarela, maslinovo ulje, italijanska pikantna salama

950

Diavola – pelat, sveža mocarela, maslinovo ulje, pančeta, ventricina piccante, crveni luk, sveža ljuta paprika

970

Verdure – pelat, sveža mocarela, maslinovo ulje, grilovane tikvice, patlidžan, paradajz, rukola, masline

720

Caprino pomodore e pancetta – čeri paradajz, kozji sir, pančeta, timjan, maslinovo ulje, beli luk

960

Quattro formaggio – sveža mocarela, gorgonzola, parmezan, gauda

990

Melanzana e parmigiano – pelat, sveža mocarela, maslinovo ulje, grilovani patlidžan, parmezan, svež peršun

760

Tonno e cipolle – pelat, sveža mocarela, tunjevina, crveni luk, masline

850

 

Kolači


Smokvica Cheese Cake sa karamelom

340

Tart Tatin – karamelizovane jabuke, hrskavo testo, sladoled od vanile

340

Brownies – klasičan, serviran sa šlagom i sladoledom od vanile

340

Čokoladni fondan serviran sa sladoledom od vanile i džemom od višnje

360

Sufle od lešnika sa belom čokoladom serviran sa sosom od vanile i sladoledom

410

Nugat torta testo od domaćeg biskvita, mus od lešnika, čokoladni ganaš i glazura od crne čokolade

380