Meni Smokvica Kralja Petra

Doručak

* Domaća jaja proizvedena na našoj farmi od kokoški iz slobodnog tova (free range). Kokoške se dohranjuju isključivo organskim žitaricama – speltom i kukuruzom.


Country Style” doručak3 jaja* (omlet, kajgana, jaja na oko, kuvana jaja, domaće prženice…), salata – rukola, iceberg, čeri paradajz, feta sir, grčke masline, domaće slatko, puter, naša domaća focaccia

610

Quesadilla sa sirom grilovana tortilja sa sirom i pavlakom, servirana sa našom crvenom salsom

290

Quesadilla sa šunkom i sirom grilovana tortilja sa sirom, šunkom i pavlakom, servirana sa našom crvenom salsom

320

Domaći muslidomaći musli (orasi, lešnici, suncokret, suvo voće), džem od šumskog voća, med, sveže voće i jogurt

350

Skandinavski doručak sendvič sa gravlaks lososom, kajganom, kiselim krastavcima i paradajzom

490

Orijentalni doručakpržena jaja*, humus, labane krem sir, zaatar pita hleb, prženi patlidžan i grilovani paradajz

520

 

Apetisani & Predjelo

Hleb (beli i crni)

150

Focacciasa paradajzom i maslinovim uljem

230

Marinirane masline

310

Mediteranska bruschettagrilovani patlidžan i paradajz, kozji krem sir i tapenade

390

Bruschetta – sa gaudom, pršutom i salsom od paradajza

390

Prolećne rolnice – sa povrćem mariniranim u soja sosu i sweet-chili sosom

550

Mini tanjir sirakozji sir u hrastovini, Maasdam, parmezan sa domaćim džemom od paradajza

590

Dnevna supa – (pitajte Vašeg konobara za dnevnu ponudu)

300

 

Dodatna jela

Zelena salata

300

Salata od čeri paradajza, rukole, parmezana, crvenog luka i maslinovog ulja

390

Pomfrit sa umakom

230

Halapenjo paprika

100

Wedges krompirići

260

 

Glavna jela & Salate

Panko piletinahrskava piletina u japanskim prezlama, sa tri sosa

650

Pileća vitaminska salatagrilovani pileći file, feta sir, kupus, šargarepa, čeri paradajz, krastavac i tri vrste semenki

750

Cezar salata – iceberg, cherry paradajz, pančeta, parmezan, krutoni i cezar dresing

840

Biftek salata – baby spanać mix, rukola, cherry paradajz, batat, pečurke u wurze sosu

890

Smokvica burger sa hrskavom slaninom i pomfritom

660

Smokvica cheeseburger

690

Vegetarijanski gurmanski burger od tikvica, sa hrskavim wedges krompirićima, maslinama, i dve vrste sosa 

650

burger – 100% goveđe meso, zelena salata, pančeta, kolutići luka, wedges krompir i kornišoni

960

Aromatična piletina na zapečenim njokama sa rukolom i parmezanom 

890

Libanska piletina – grilovane pileće grudi, tabule, humus, sirup od nara

890

Tandoori piletinapiletina u indijskoj jogurt marinadi pečana na 500oC, servirana sa paradajzom, crvenim lukom, korijanderom i indijskim hlebom

830

Pileći takos u azijskom BBQ sosu – serviran sa crvenom i zelenom salsom, sa korijanderom i iceberg salatom

850

 

Vegeterijanski “Thai Red Curry”sa hrskavim tofu sirom, pečurkama, šargarepom, ananasom, mangom, kokosovim mlekom, servirano sa barenim pirinčem i susamom

850

Thai Red Curry” – sa piletinom, mladim lukom, šargarepom, kefir lajmom, korijanderom, kokosovim mlekom i đumbirom, serviran sa barenim pirinčem

900

Ćureći “Cordon Bleu” ćureće grudi punjene Maasdam sirom i italijanskom šunkom, sa pomfritom i začinjenim majonezom

890

Losos u thai curry sosu – sa ananasom, paradajzom i mladim lukom, serviran sa jasmin pirinčem

1280

Grilovani biftek (250g)sa čeri paradajzom, mladim krompirom, crvenim lukom, korijanderom, maslinovim uljem i limunovim sokom

1400

Smokvica biftek (250g)u kremastom dižon sosu sa pečenim gurmanskim krompirom

1400

 

Stareni juneći odresci

Starenje mesa je proces u kom meso visi u prostorijama sa kontrolisanom temperaturom od 21 do 40 dana. Za vreme tog procesa, enzimi razbijaju tkivo u mišićima i meso gubi od 20-30% vode. Rezultat toga je da meso postaje dosta mekše, sa intenzivnijim ukusom zbog manjeg procenta vode.
Svi juneći odresci u našoj ponudi su posebno birani i stareni tradicionalnom metodom u Mesari Jokić.

 

NEW YORK STRIP 220g

(stareno 30 dana)
Komad sa zadnje strane rebara, punog ukusa, sa manje masnoće. Preporučujemo da bude srednje ka slabije pečen.

1200

RIB EYE STEAK 350g

Komad prožet masnoćom sa bogatim ukusom junetine, za istinske ljubitelje mesa. Preporučujemo da bude srednje ili više pečen jer se masnoće ne otapaju ako je slabije pečen.


1400

T –BONE STEAK

(stareno 30 dana)
Poznat i kao “bistecca Fiorentina”, odrezak koji objedinjuje i biftek i rozbratnu sa koskom u obliku slova T između. Preporučujemo da bude srednje ili slabije pečen.

2300/1kg


Preporučeni prilozi
(300rsd)


Spanać a la cream

Čedar krompirići

Rustični pire krompir


Street food,snacks and pizza

Pileći rol

420

Rol sa hrskavom piletinom 

450

Tistoćni pire krompir

320

Pršut i rukola pizza – pršuta, rukola, čeri paradajz, parmezan i pelat

890

Mocarela i artičoke pizza sa inćunima

690

 


Za deljenje

Indijska samosahrskave pitice punjene krompirom i karijem, domaćim čatnijem i umakom od jogurta

310

Uštipci od tikvica – sa feta sirom i mentom na libanskom siru od jogurta

490

Prolećne rolnice – sa povrćem mariniranim u soja sosu i sweet-chili sosom

370

Mini panko piletinahrskava piletina u japanskim prezlama, sweet-chili, curry-aioli

390

Humus tanjir sa jajetom/falafelom/biftekom sa pita hlebom, kiselim krastavcima, paradajzom i maslinama

480/530/750


Kolači

Smokvica Cheese Cake sa karamelom

340

Tri Colore – crna čokolada, bela čokolada sa kafom, orasi i kakao

350

Tart Tatin – karamelizovane jabuke, hrskavo testo, sladoled od vanile

340

Tiramisu – mascarpone, espresso, biskvit

340

Brownies – klasičan, serviran sa šlagom i sladoledom od vanile

340

Panna Cotta – vanila, krem, sos od višanja

320

Sufle od lešnika sa belom čokoladom – serviran sa sosom od vanile i sladoledom

410