Meni Smokvica Kralja Petra

    • Doručak u Kralja Petra

    • Domaći musli

      310

      domaći musli(orasi,lešnici,suncokret,suvo voće),džem od šumskog voća,med,sveže voće i jogurt

    • Skandinavski doručak

      490

      sendvič sa gravlaks lososom, kajganom, kiselim krastavcima i paradajzom

    • Orijentalni doručak

      520

      pržena jaja, humus,Labane kremsir,Zaatar pita hleb, pr7eni patlidžan i grilovani paradajz

    • „Country Style“ doručak

      570

      3 jaja (omlet, kajgana, jaja na oko, kuvana jaja, prženice…) Salata – rukola, iceberg, čeri paradajz, feta sir, grčke masline Domaće slatko, puter Naša domaća focaccia

    • Quesadilla sa sirom

      290

      grilovana tortilja sa sirom i pavlakom, servirana sa našom crvenom salsom

    • Quesadilla sa šunkom i sirom

      320

      grilovana tortilja sa sirom, šunkom i pavlakom, servirana sa našom crvenom salsom

    • Apetisani & Predjelo

    • Hleb (beli i crni)

      150

      aioli sa suvim paradajzom

    • Focaccia

      200

      sa rendanim paradajzom i maslinovim uljem NOVO!

    • Marinirane masline

      310

    • Mediteranska bruschetta

      390

      grilovani patlidzan i paradajz, koziji sir i tapenade

    • Bruschetta

      390

      sa gaudom, pršutom i salsom od paradajza

    • Prolećne Rolnice

      480

      sa povrćem mariniranim u soja sosu i slatko ljutom sosu

    • Tanjir sir

      1200

      Asortiman kvalitetnih sireva, Maasdam, Gorgonzola, parmezan i koziji siru hrastovoj kori i čuburu, servirano sa domaćim dzemom od paradajza, maslinama i orasima

    • Dnevna supa

      250

      (pitajte Vašeg konobara za dnevnu ponudu)

    • Tanjir sir

      590

      Maasdam, Kozji sir u hrastovoj kori, parmezan sa domaćim džemom od paradajza

    • Glavna jela & Salate

    • Smokvica burger sa hrskavom slaninom i pomfritom

      590

    • Libanska piletina

      830

      grilovane pileće grudi, tabule, humus, sirup od nara

    • Pileći takos u azijskom bbq sosu

      850

      serviran sa crvenom i zelenom salsom, korijanderom i iceberg salatom

    • Cezar salata

      790

      iceberg, čeri paradajz, pančeta, parmezan, krutoni i Cezar dresing

    • Biftek salata

      890

      baby mix, rukola, čeri paradajz, batat, pečurke u wurze sosu

    • Vegetarijanski „Thai Red Curry“

      850

      sa hrskavim tofu sirom, pečurkama, šargerepom, ananasom, mangom, kokosovim mlekom, servirano sa barenim pirinčem i susamom

    • Panko piletina

      650

      hrskava piletina u japanskim prezlama sa tri sosa

    • Pileća vitaminska salata

      750

      grilovani pileći file,feta sir, kupus, šargarepa, čeri paradajz, krastavac i tri vrste semenki

    • Smokvica cheeseburger

      650

    • Gurmanski burger

      900

      250g ,100% govedje meso,zelena salat, puter sa tartufima, pančeta, kolutići luka, kornišoni i dižon senf

    • Aromatična piletina

      830

      sa zapečenim njokama sa rukolom i parmezanom

    • Ćureći “Cordon Bleu”

      890

      ćureće grudi punjene Maasdam sirom i italijanskom šunkom, servirane sa pomfritom i tartar sosom

    • Tandori piletina

      830

      piletina u indijskoj jogurt marinadi pečena na 500C, servirana sa paradajzom, crvenim lukom, korijanderom i indijskim hlebom

    • „Thai Red Curry“

      900

      sa piletinom, mladim lukom, šargarepom,kefir lajmom, korijanderom, kokosovim mlekom i đumbirom, serviran sa barenim pirinčem

    • Losos u thai curry sosu

      1280

      sa čipotlama, ananasom, paradajzom i mladim lukom, serviran sa jasmin pirinčem

    • Grilovani biftek

      1400

      sa čeri paradajzom, mladim krompirom, crvenim lukom, korijanderom, maslinovim uljem i limunovim sokom

    • Smokvica biftek

      1400

      250g, u kremastom dižon sosu sa pečenim gurmanskim krompirom

    • Stareni juneći odresci u Smokvici Kralja Petra

      Starenje mesa je proces u kom meso visi u prostorijama sa kontrolisanom temperaturom od 21 do 40 dana.Za vreme tog procesa, enzimi razbijaju tkivo u mišićima i meso gubi od 20-30 % vode.Rezultat toga je da meso postaje dosta mekše, sa intenzivnijim ukusom zbog manjeg procenta vode.Stareni juneći odresci u Smokvici se pripremaju u peći na ćumur i prati ih prilog po Vašem izboru:pečeni krompir,spanać a la cream, čedar krompirići i pire od krompira pečenog u našoj peći na ćumur,grilovano povrće ili zelena salata.

      Svi juneći odresci u našoj ponudi su posebno birani i stareni tradicionalnom metodom u Mesari Jokić.

    • RIB EYE STEAK 350g KP

      1400

      Komad prožet masnoćom sa bogatim ukusom junetine,za istinske ljubitelje mesa.Preporučujemo da bude srednje ili više pečen jer se masnoće ne otapaju ako je slabije pečen.

    • NEW YORK STRIP 220 g (stareno 30 dana) KP

      1200

      Komad sa zadnje strane rebara, punog ukusa, sa manje masnoće. Preporučujemo da bude srednje ka slabije pečen.

    • T-BONE STEAK (stareno 30 dana) KP

      2300/kg

      Poznat i kao „bistecca Fiorentina“,odrezak koji objedinjuje i biftek i rozbratnu sa koskom u obliku slova T izmedju.Preporučujemo da bude srednje ili slabije pečen.

    • Street food snacks and pizza

    • Pršut i rukola pizza

      690

      pršuta, rukola, čeri paradajz, parmezan i pelat

    • Mocarela i artičoke pizza

      690

    • Pileći rol

      420

    • Rol sa hrskavom piletinom

      420

    • Vegetarijanski rol

      320

    • Za deljenje

    • Uštipci od tikvica

      360

      sa feta sirom i mentom na libanskom siru od jogurta

    • Mini panko piletina

      390

      hrskava piletina u japanskim prezlama, sweet chili, curry aioli

    • Humus tanjir sa falafelom

      520

      sa pita hlebom, kiselim krastavcima, paradajzom i tahini začinima

    • Humus tanjir

      490

      sa pita hlebom, jajetom, kiselim krastavcima, paradajzom i tahini začinima

    • Indijska samosa

      310

      hrskave pitice punjene krompirom i karijem, domaćim čatnijem i umakom od jogurta

    • Prolećne rolnice

      370

      sa povrćem mariniranim u soja sosu i sweet chili sosom

    • Humus tanjir sa biftekom

      740

      sa pita hlebom, kiselim krastavcima, paradajzom i tahini začinima

    • Dodatna jela KP

    • Rustični pire krompir

      220

    • Čedar krompirići

      300

    • Spanać a la cream

      300

    • Zelena salata

      250

    • Salata od čeri paradajza, rukole, parmezana i maslinovog ulja

      360

    • Pomfrit sa umakom

      190

    • Halapenjo paprika

      80

    • Kolači KP

    • Sufle od lešnika sa belom čokoladom

      390

    • Sladoled „Bacio“ 100gr / 200gr

      250/400

      vanila, orah, jagoda, lešnik, limun i bosiljak, Bacio-mlečna čokolada i lešnik

    • Smokvica Cheese Cake sa karamelom

      320

    • Tri Colore

      330

      crna čokolada, bela čokolada sa kafom, orasi i kakao

    • Tart Tatin

      320

      karamelizovane jabuke, hrskavo testo, vanila sladoled

    • Tiramisu

      320

      mascarpone, espresso, biskvit

    • Brownies

      270

      klasičan, sa šlagom i vanila sladoledom

    • Pannacota

      300

      vanila, krem, sos od višanja