Meni Smokvica Molerova

    • Doručak

      * Domaća jaja proizvedena na našoj farmi od kokoški iz slobodnog tova (free range). Kokoške se dohranjuju isključivo organskim žitaricama – speltom i kukuruzom.

    • Italijansko jutro

      650

      2 pržena jaja, grilovana italijanska Cacciatori, mozzarella, pršuta, grilovani čeri paradajz, pesto genovese, focaccia

    • American breakfast sandwich

      560

      rostirana ćuretina, čedar sir, ajsberg salata, paradajz, hrskava slanina i ranch dresing, serviran sa pomfritom i halapenjo papričicom

    • „Philly cheese steak“ sendvič

      660

      sa grilovanom junetinom, paprikom, lukom, pečurkama i topljenim čedar sirom serviran u brioš kifli, sa pomfritom i začinjenim majonezom

    • Domaći musli

      310

      domaći musli(orasi,lešnici,suncokret,suvo voće),džem od šumskog voća,med,sveže voće i jogurt

    • “Country Style” doručak

      590

      3 jaja (omlet, kajgana, jaja na oko, kuvana jaja, prženice…) Salata – rukola, iceberg, čeri paradajz, feta sir, grčke masline Domaće slatko, puter Naša domaća focaccia

    • Predjelo

    • Bruschetta sa pršutom i mocarelom

      460

      sa čeri paradajzom, pestom, rukolom, pinjolama, na domaćem hlebu

    • Mozzarella – Jalapeno croquettes

      390

      mocarela kroketi servirani sa začinjenim majonezom i domaćim čili sosom

    • Focaccia

      200

      sa rendanim paradajzom i maslinovim uljem NOVO!

    • Uštipci od tikvica

      490

      sa feta sirom i mentom na libanskom siru od jogurta

    • Smokvica mezze

      830/1500

      italijanska Cacciatori kobasica,Vojvođanski kulen,Crnogorski pršut,Maasdam,gorgonzola i parmezan,servirano sa mariniranim smokvama i domaćim džemom od paradajza(male/velike)

    • Humus tanjir sa biftekom

      750

      servirano sa pita hlebom, jajetom, kiselim krastavcima, paradajzom i maslinama

    • Prolećne rolnice

      320/550

      sa povrćem mariniranim u soja sosu i sweet chili sosom (male/velike)

    • Dnevna supa

      (pitajte Vašeg konobara za dnevnu ponudu)

    • Humus tanjir sa falafelom

      530

      sa pita hlebim, kiselim krastavcima, paradajzom i tahini začinima

    • Humus tanjir

      480

      sa pita hlebom, jajetom, kiselim krastavcima, paradajzom i tahini začinima

    • Panko piletina

      350/600

      hrskava piletina u japanskim prezlama, sweet chili, curry aioli (mala/velika)

    • Pasta di Gragnano

      * koristimo italijansku pastu visokog kvaliteta, proizvedenu na tradicionalan način u selu Granjano

    • Spaghetti „Pancetta e Porcini“

      840

      sa hrskavom pančetom, vrganjima, spanaćem i čeri paradajzom

    • Tagliatelle ˝Tartufo˝

      890

      Sa pršutom i kremastim sosom od tartufa

    • Glavna jela

    • „Arrachera“

      1300

      specijalni odrezak junećeg mesa, pire krompira pečenog u našoj peći na drva, sveže začinsko bilje, servirano na sosu od pečenja

    • Sočni ćureći medaljoni

      980

      sa raviolima u pestu od oraha

    • Sočna ćureća taljata

      1050

      servirana sa rukolom, parmezanom i pinjolima

    • Grilovani biftek

      1500

      u dižon sosu sa pire krompirom pečenim u našoj peći na drva

    • „Dry aged“ goveđa taljata

      1400

      servirana sa rukolom, parmezanom i pinjolima

    • „Prosciutto e Rucola“ pizza

      890

      pršuta,rukola,čeri paradajz,parmezan i pelat

    • Losos Teriyaki

      1250

      grilovani losos,glaziran u domaćem teriyaki sos,serviran na basmati pirinču

    • Smokvica cheeseburger

      680

    • Biftek salata

      990

      sa grilovanim batat krompirom, baby spanaćem, čeri paradajzom, feta sirom i balsamic kremom

    • Gorgonzola burger

      720

      100% goveđe meso, sa pečurkama, džemom od crvenog luka i tartuf pomfritom

    • Grilovani biftek

      1500

      sa a la cream spanaćem I veal juice sosom

    • Gurmanski burger

      950

      250g ,100% govedje meso,zelena salata,puter sa tartufima, pančeta, kolutići luka, kornišoni i dižon senf

    • Aromatična piletina

      890

      na zapečenim njokama, sa rukolom i parmezanom

    • Ceasar salata

      790

      sa grilovanom piletinom i hrskavom pančetom

    • Smokvica burger sa hrskavom pančetom i pomfritom

      660

    • Libanska piletina

      890

      grilovane pileće grudi, tabule, humus, sirup od nara

    • Stareni juneći odresci

      Starenje mesa je proces u kom meso visi u prostorijama sa kontrolisanom temperaturom od 21 do 40 dana.Za vreme tog procesa, enzimi razbijaju tkivo u mišićima i meso gubi od 20-30 % vode.Rezultat toga je da meso postaje dosta mekše, sa intenzivnijim ukusom zbog manjeg procenta vode.Stareni juneći odresci u Smokvici se pripremaju u peći na ćumur i prati ih prilog po Vašem izboru:pečeni krompir,spanać a la cream, čedar krompirići i pire od krompira pečenog u našoj peći na ćumur,grilovano povrće ili zelena salata.

      Svi juneći odresci u našoj ponudi su posebno birani i stareni tradicionalnom metodom u Mesari Jokić.

    • T-BONE STEAK (stareno 30 dana)

      2500/kg

      Poznat i kao „bistecca Fiorentina“,odrezak koji objedinjuje i biftek i rozbratnu sa koskom u obliku slova T izmedju.Preporučujemo da bude srednje ili slabije pečen.

    • RIB EYE STEAK 350g

      1550

      Komad prožet masnoćom sa bogatim ukusom junetine,za istinske ljubitelje mesa.Preporučujemo da bude srednje ili više pečen jer se masnoće ne otapaju ako je slabije pečen.

    • NEW YORK STRIP 220g(stareno 30 dana)

      1300

      Komad sa zadnje strane rebara,punog ukusa,sa manje masnoće.Preporučujemo da bude srednje pečen.

    • Rolovi

    • Pileći rol

      440

    • Vegeterijanski rol

      320

    • Rol sa hrskavom piletinom

      420

    • Dodatna jela

    • Čedar krompirići

      300

    • Zelena salata

      300

    • Spanać a la cream

      300

    • Paradajz,feta sir salata

      300

    • Povrće grilovano u našoj peći na drva

      300

    • Pikantni wedges krompir

      220

    • Salata od čeri paradajza, rukole, parmezana i crnog luka

      420

    • Pomfrit sa umakom

      220

    • Halapenjo paprika

      80

    • Marinirane masline

      310

    • Kolači

    • Sufle od lešnika sa belom čokoladom

      390

    • Sladoled „Bacio“ 100gr / 200gr

      250/400

      vanila, orah, jagoda, lešnik, limun i bosiljak, Bacio-mlečna čokolada i lešnik

    • Smokvica Cheese Cake sa karamelom

      320

    • Tri Colore

      330

      crna čokolada, bela čokolada sa kafom, orasi i kakao

    • Tart Tatin

      320

      karamelizovane jabuke, hrskavo testo, vanila sladoled

    • Tiramisu

      320

      mascarpone, espresso, biskvit

    • Brownies

      270

      klasičan, sa šlagom i vanila sladoledom

    • Pannacota

      300

      vanila, krem, sos od višanja

    • Crème brulee

      300

      klasičan vanila crème brulee

    • Čokoladni fondan

      340

      serviran sa sladoledom od vanile i džemom od višnje

Nedeljni specijaliteti
Nedeljni specijaliteti
Naš Beograd