Meni Smokvica Molerova

Doručak

* Domaća jaja proizvedena na našoj farmi od kokoški iz slobodnog tova (free range). Kokoške se dohranjuju isključivo organskim žitaricama – speltom i kukuruzom.

Domaći muslidomaći musli (orasi, lešnici, suncokret, kandirano voće), puter, džem od šumskog voća, med, sveže voće i jogurt

350

Urban bite” sendvič sa hrskavom slaninicom, paradajzom, iceberg salatom, grilovanom šunkom rolovanom topljenim čedar sirom serviran u brioš kifli sa pomfritom i začinjenim majonezom

720

Philly cheese steak” sendvič – sa grilovanom junetinom, paprikama, lukom, pečurkama i topljenim čedar sirom serviran u brioš kifli, sa pomfritom, začinjenim majonezom i BBQ sosom

720

Šakšuka3 domaća jaja* zapečena u pikantnom paradajz sosu sa feta sirom servirana sa “Frančeze” hlebom

550

Italijansko jutro”2 domaća pržena jaja*, grilovana italijanska Cacciatori kobasica, mocarela, pršuta, grilovani čeri paradajz, pesto genovese i focaccia

690

Country Style” doručak 3 domaća jaja* (omlet, kajgana, jaja na oko, kuvana jaja, prženice…), salata rukola, iceberg, čeri paradajz, feta sir, grčke masline, domaće slatko, puter, naša domaća focaccia

610

 

Predjela

Focaccia – sa jogurtom i ljutim umakom od paradajza (VT)

230

MozzarellaJalapeno croquettesmocarela kroketi servirani sa začinjenim majonezom i domaćim chili sosom (VT)

390

Prolećne rolnice – sa povrćem mariniranim u soja sosu i sweetchili sosom i wasabi majonezom(male/velike) (VT)

320/550

Panko piletinahrskava piletina u japanskim prezlama, sweetchili, curryaioli i wasabi majonezom (mala/velika)

350/600

Uštipci od tikvicasa feta sirom, mentom, zaatar začinom na libanskom siru od jogurta (VT)

490

Grilovani “Halumi” sir rolovan sa pršutom i salsom od suvog paradajza i ruzmarina

580

Panko gambori – hrskavi gambori u japanskoj prezli sa sweetchili sosom i wasabi majonezom (VT)

720

Humus tanjir sa jajetom* / sa falafelom (V) / sa biftekom – servirano sa pita hlebom, kiselim krastavčićima, halapenjo papričicama, paradajzom, crnim lukom i maslinama

510/590/790


Smokvica mezze
– italijanska Cacciatori kobasica, pikantna Ventricina kobasica, crnogorski pršut, Maasdam, Gorgonzola i Parmezan, servirano sa mariniranim smokvama i domaćim džemom od paradajza (malo/veliko)

830/1500

 

Pasta di Gragnano

Sicilijanska pasta – Caseracce sa letnjim povrćem servirane na pikantnom paradajz sosu sa parmezanom i pastom od inćuna

810


Tagliatelle “Tartufo”
sa pršutom i kremastim sosom od tartufa sa rukolom i parmezanom

890


* koristimo italijansku pastu visokog kvaliteta, proizvedenu na tradicionalan način u selu Granjano

 

Glavna jela

Caesar salatasa grilovanom piletinom i hrskavom pančetom

840


Thai “Som Tum” salata sa gamborima
osvežavajuća salata sa kelerabom, čeri paradajzom, kikirikijem, rotkvicama, mladim lukom, icebergom i tajlandskim dresingom

950


Cristal salata
togeraši losos kombinovan sa čeri paradajzom, narom, maslinama i segmentima grejpa serviran sa limunčelo dresingom

930


Biftek salata
sa grilovanim batat krompirom, baby spanaćem, rukolom, čeri paradajzom, feta sirom, balsamic kremom, ljubičastim lukom i šampinjonima

1150

Pizza “Prosciutto e Rucola” – pršuta, rukola, čeri paradajz, parmezan, pelat i mocarela

890


Libanska piletina
– grilovane pileće grudi, tabule, humus, sirup od nara

890


Aromatična piletina
na zapečenim njokama, sa rukolom, parmezanom i sušenim paradajzom

890


Ćureća Taljata
servirana sa rukolom, parmezanom, pinjolima i sušenim paradajzom

1050


Dry aged” goveđa Taljataservirana sa rukolom, parmezanom, pinjolima i sušenim paradajzom

1450


Sočni ćureći medaljoni
sa raviolima u pestu od oraha, rukolom i parmezanom

980


Losos Teriyaki
– grilovani losos, glaziran u domaćem teriyaki sosu, serviran na basmati pirinču sa mladim lukom i kikirikijem

1350


Losos na letnjem varivu
od kinoe, baby spanaća, grilovanog povrća, sa paradajz salsom

1450

 

(V) = Vegansko jelo

(VT) = Vegetarijansko jelo

 

Stekovi i stareni juneći odresci


Starenje mesa je proces u kom meso visi u prostorijama sa kontrolisanom temperaturom od 21 do 40 dana. Za vreme tog procesa, enzimi razbijaju tkivo u mišićima i meso gubi od 20-30% vode. Rezultat toga je da meso postaje dosta mekše, sa intenzivnijim ukusom zbog manjeg procenta vode.
Svi juneći odresci u našoj ponudi su posebno birani i stareni tradicionalnom metodom u Mesari Jokić.

 

Arrachera(220g)

1100

Biftek (220g)

1500

New York Strip (220g)

1250

Rib Eye Steak (350g)

1550

T-Bone Steak

2800/kg

Prilog po želji gosta
(300rsd)

Grilovano povrće (iz naše peći na drva)
Domaćinski pire (iz naše peći na drva)
Prženi mladi krompirići
Spanać “a la cream”
Čedar krompirići
Grilovane pečurke sa wurtze sosom

Sos po želji gosta
(150rsd)


Gorgonzola sos
Dižon sos
BBQ sos
Sos od šumskih pečuraka

 

Burgeri

Smokvica burger (100% beef) sa hrskavom pančetom, burger sosom, iceberg, paradajz salatom, BBQ sosom, kiselim krastavčićima i pomfritom

690

Smokvica cheeseburger (100% beef) sa hrskavom pančetom, burger sosom, iceberg, paradajz salatom, BBQ sosom, kiselim krastavčićima i pomfritom

720

Gorgonzola burger (100% beef) sa pečurkama, džemom od crvenog luka, burger sosom, iceberg, paradajz salatom, kiselim krastavčićima i pomfritom

750

Dupli cheeseburger (100% beef) sa burger sosom, iceberg, paradajz salatom, BBQ sosom, kiselim krastavčićima i pomfritom

950

Chili burger (100% beef) sa halapenjo papričicom, šampinjonima, čedar sirom, chili sosom i pomfritom

750

 

Smokvica street food

Bruschetta sa pršutom i mocarelomsa čeri paradajzom, pestom, rukolom, pinjolama, na “ciabatti”

460


Rol sa hrskavom piletinom
– kupus, iceberg salata, burger sos, sweetchili sos i kiseli krastavčići

450


Orijentalni rol
sa humusom, mariniranim patlidžanom, tikvice, paradajzom, iceberg salatom i šampinjonima (V) (VT)

410


BBQ rol sa piletinom
čedar sir, iceberg salata, kupus, začinjeni majonez, rotkvice i ljubičasti luk

480


Philly cheese steak” sendvič – sa grilovanom junetinom, paprikama, lukom, pečurkama i topljenim čedar sirom serviran u brioš kifli, sa pomfritom, začinjenim majonezom i BBQ sosom

720


Urban bite” sendvič
sa hrskavom slaninicom, paradajzom, iceberg salatom, grilovanom šunkom rolovanom topljenim sirom serviran u brioš kifli sa pomfritom i začinjenim majonezom

720

 

Salate

Mala grčka salata

330

Zelena salata sa senfmed dresingom

300

Paradajz, feta sir i ljubičasti luk salata

300

Mala caprese salata

390

Salata od čeri paradajza, rukole, parmezana i maslinovog ulja

390


Dodatna jela

Pomfrit sa umakom

260

Prženi mladi krompirići

300

Domaćinski pire (iz naše peći na drva)

300

Spanać “a la cream”

300

Povrće grilovano u našoj peći na drva

300

Grilovane pečurke

300

Čedar krompirići

300

Marinirana halapenjo papričica

100

Marinirane masline

210

Korpa hleba

110

Pita hleb

50

Kolači

Smokvica Cheese Cake sa karamelom

340

Tri Colore – crna čokolada, bela čokolada sa kafom, orasi i kakao

350

Tart Tatin – karamelizovane jabuke, hrskavo testo, sladoled od vanile

340

Tiramisu – mascarpone, espresso, biskvit

340

Brownies – klasičan, serviran sa šlagom i sladoledom od vanile

340

Panna Cotta – vanila, krem, sos od višanja

320

Crème brulee – klasičan vanila crème brulee

320

Čokoladni fondan serviran sa sladoledom od vanile i džemom od višnje

360

Sufle od lešnika sa belom čokoladom – serviran sa sosom od vanile i sladoledom

410

Sladoledi Bacio 100g (vanilla/orah/lešnik i čokolada/limun i bosiljak/jagoda)

250