Meni Smokvica Molerova

    • Doručak

      * Domaća jaja proizvedena na našoj farmi od kokoški iz slobodnog tova (free range). Kokoške se dohranjuju isključivo organskim žitaricama – speltom i kukuruzom.

    • “Urban bite“ sendvič

      690

      sa hrskavom slaninicom, paradajzom ,iceberg salatom, grilovanom šunkom rolovanom topljenim čedar sirom serviran u brioš kifli, sa pomfritom i začinjenim majonezom

    • Italijansko jutro

      690

      2 pržena jaja, grilovana italijanska Cacciatori, mozzarella, pršuta, grilovani čeri paradajz, pesto genovese, focaccia

    • „Philly cheese steak“ sendvič

      690

      sa grilovanom junetinom, paprikom, lukom, pečurkama i topljenim čedar sirom serviran u brioš kifli, sa pomfritom i začinjenim majonezom

    • Šakšuka

      550

      3 domaća jaja*, zapečena u pikantnom paradajz sosu sa feta sirom, servirana sa fančeze hlebom

    • Domaći musli

      350

      domaći musli(orasi,lešnici,suncokret,suvo voće),džem od šumskog voća,med,sveže voće i jogurt

    • “Country Style” doručak

      610

      3 jaja (omlet, kajgana, jaja na oko, kuvana jaja, prženice…) Salata – rukola, iceberg, čeri paradajz, feta sir, grčke masline Domaće slatko, puter Naša domaća focaccia

    • Predjela

    • Mozzarella – Jalapeno croquettes

      390

      mocarela kroketi servirani sa začinjenim majonezom i domaćim čili sosom

    • Focaccia

      230

      sa rendanim paradajzom i maslinovim uljem

    • Uštipci od tikvica

      490

      sa feta sirom i mentom na libanskom siru od jogurta

    • Smokvica mezze

      830/1500

      italijanska Cacciatori kobasica,Vojvođanski kulen,Crnogorski pršut,Maasdam,gorgonzola i parmezan,servirano sa mariniranim smokvama i domaćim džemom od paradajza(male/velike)

    • Grilovani “Halumi“ sir

      580

      rolovan sa pršutom i salsom od suvog paradajza i ruzmarina

    • Humus tanjir sa biftekom

      790

      servirano sa pita hlebom, jajetom, kiselim krastavcima, paradajzom i maslinama

    • Panko gambori

      720

      hrskavi gambori u japanskoj prezli sa sweet chili sosom i wasabi majonezom

    • Prolećne rolnice

      320/550

      sa povrćem mariniranim u soja sosu i sweet chili sosom (male/velike)

    • Dnevna supa

      (pitajte Vašeg konobara za dnevnu ponudu)

    • Humus tanjir sa falafelom

      590

      sa pita hlebim, kiselim krastavcima, paradajzom i tahini začinima

    • Humus tanjir

      510

      sa pita hlebom, jajetom, kiselim krastavcima, paradajzom i tahini začinima

    • Panko piletina

      350/600

      hrskava piletina u japanskim prezlama, sweet chili, curry aioli (mala/velika)

    • Pasta di Gragnano

      * koristimo italijansku pastu visokog kvaliteta, proizvedenu na tradicionalan način u selu Granjano

    • Sicilijanska pasta

      810

      Caseracce sa letnjim povrćem servirane na pikantnom paradajz sosu

    • Tagliatelle ˝Tartufo˝

      890

      Sa pršutom i kremastim sosom od tartufa

    • Glavna jela

    • Sočni ćureći medaljoni

      980

      sa raviolima u pestu od oraha

    • Sočna ćureća taljata

      1050

      servirana sa rukolom, parmezanom i pinjolima

    • Cristal salata

      930

      Togeraši losos kombinovan sa čeri paradajzom, narom, maslinama i segmentima grejpa serviran sa limunčelo dresingom

    • „Dry aged“ goveđa taljata

      1450

      servirana sa rukolom, parmezanom i pinjolima

    • Thai “Som Tum“ salata sa gamborima

      950

      servirana sa lepljivim pirinčem

    • Losos na letnjem variru

      1450

      od kinoe,baby spanaća i grilovanog povrća

    • „Prosciutto e Rucola“ pizza

      890

      pršuta,rukola,čeri paradajz,parmezan i pelat

    • Losos Teriyaki

      1350

      grilovani losos,glaziran u domaćem teriyaki sos,serviran na basmati pirinču

    • Biftek salata

      1150

      sa grilovanim batat krompirom, baby spanaćem, čeri paradajzom, feta sirom i balsamic kremom

    • Aromatična piletina

      890

      na zapečenim njokama, sa rukolom i parmezanom

    • Ceasar salata

      840

      sa grilovanom piletinom i hrskavom pančetom

    • Libanska piletina

      890

      grilovane pileće grudi, tabule, humus, sirup od nara

    • Stekovi i stareni juneći odresci

      Starenje mesa je proces u kom meso visi u prostorijama sa kontrolisanom temperaturom od 21 do 40 dana.Za vreme tog procesa, enzimi razbijaju tkivo u mišićima i meso gubi od 20-30 % vode.Rezultat toga je da meso postaje dosta mekše, sa intenzivnijim ukusom zbog manjeg procenta vode.Stareni juneći odresci u Smokvici se pripremaju u peći na ćumur.

      Svi juneći odresci u našoj ponudi su posebno birani i stareni tradicionalnom metodom u Mesari Jokić.

    • T-BONE STEAK (stareno 30 dana)

      2800/kg

      Poznat i kao „bistecca Fiorentina“,odrezak koji objedinjuje i biftek i rozbratnu sa koskom u obliku slova T izmedju.Preporučujemo da bude srednje ili slabije pečen.

    • RIB EYE STEAK 350g

      1550

      Komad prožet masnoćom sa bogatim ukusom junetine,za istinske ljubitelje mesa.Preporučujemo da bude srednje ili više pečen jer se masnoće ne otapaju ako je slabije pečen.

    • NEW YORK STRIP 220g(stareno 30 dana)

      1250

      Komad sa zadnje strane rebara,punog ukusa,sa manje masnoće.Preporučujemo da bude srednje pečen.

    • Biftek

      1500

      (220g)

    • „Arrachera“

      1100

      (220g)

    • Prilog po želji gosta

    • Domaćinski pire

      300

      iz naše peći na drva

    • Grilovano povrće

      300

      iz naše peći na drva

    • Spanać “a la cream“

      300

    • Prženi mladi krompirići

      300

    • Grilovane pečurke sa wurze sosom

      300

    • Čedar krompirići

      300

    • Sos po želji gosta

    • Sos od šumskih pečuraka

      150

    • BBQ sos

      150

    • Dižon sos

      150

    • Gorgonzola sos

      150

    • Burgeri

    • Gorgonzola burger

      720

      100% goveđe meso, sa pečurkama, džemom od crvenog luka i tartuf pomfritom

    • Chili burger

      720

      sa halapenjo papričicom, šampinjonima, čili sosom i pomfritom

    • Smokvica cheeseburger

      690

    • Dupli Cheeseburger

      920

      100% beef , sa stek krompirićima

    • Smokvica burger sa hrskavom pančetom i pomfritom

      660

    • Smokvica street food

    • Orijentalni rol

      410

      sa humusom, mariniranim patlidžanom, tikvice, paradajzom i iceberg salatom

    • Bruschetta sa pršutom i mocarelom

      460

      sa čeri paradajzom, pestom, rukolom, pinjolima, na “ciabatti“

    • Rol sa hrskavom piletinom

      450

      kupus, iceberg salata, burger sos, sweet chili sos i kiseli krastavčići

    • BBQ rol sa piletinom

      480

      čedar sir, iceberg salata, kupus, začinjeni majonez, rotkvice i ljubičasti luk

    • „Philly cheese steak“ sendvič

      690

      sa grilovanom junetinom, paprikom, lukom, pečurkama i topljenim čedar sirom serviran u brioš kifli, sa pomfritom i začinjenim majonezom

    • “Urban bite“ sendvič

      690

      sa hrskavom slaninicom, paradajzom ,iceberg salatom, grilovanom šunkom rolovanom topljenim čedar sirom serviran u brioš kifli, sa pomfritom i začinjenim majonezom

    • Salate

    • Salata od čeri paradajza, rukole, parmezana i maslinovog ulja

      390

    • Mini caprese salata

      390

    • Paradajz, feta sir i ljubičasti luk salata

      300

    • Zelena salata sa senf-med dresingom

      300

    • Mini grčka salata

      330

    • Dodatna jela

    • Čedar krompirići

      300

    • Spanać a la cream

      300

    • Povrće grilovano u našoj peći na drva

      300

    • Pita hleb

      50

    • Korpa hleba

      110

    • Grilovane pečurke

      300

    • Domaćinski pire

      300

      iz naše peći na drva

    • Prženi mladi krompirići

      300

    • Stek krompirići sa umakom

      260

    • Pomfrit sa umakom

      230

    • Marinirana halapenjo papričica

      100

    • Marinirane masline

      210

    • Kolači

    • Sufle od lešnika sa belom čokoladom

      410

    • Sladoled „Bacio“ 100gr / 200gr

      250/400

      vanila, orah, jagoda, lešnik, limun i bosiljak, Bacio-mlečna čokolada i lešnik

    • Smokvica Cheese Cake sa karamelom

      340

    • Tri Colore

      350

      crna čokolada, bela čokolada sa kafom, orasi i kakao

    • Tart Tatin

      340

      karamelizovane jabuke, hrskavo testo, vanila sladoled

    • Tiramisu

      350

      mascarpone, espresso, biskvit

    • Brownies

      340

      klasičan, sa šlagom i vanila sladoledom

    • Pannacota

      320

      vanila, krem, sos od višanja

    • Crème brulee

      320

      klasičan vanila crème brulee

    • Čokoladni fondan

      360

      serviran sa sladoledom od vanile i džemom od višnje

Nedeljni specijaliteti
Nedeljni specijaliteti
Naš Beograd